Info
Diptest
Cursus
Mail
Tips
Poll
Films
Home
Mail

 

Wie zijn de dipdeskundigen?

 

Dipdeskundigen zijn professionals die weten hoe ze jou het beste kunnen helpen. Ze werken bij verschillende instellingen in de geestelijke gezondheidszorg (namelijk Indigo, De Jutters en Dimence). De dipdeskundigen zijn universitair geschoold (meestal psychologen en orthopedagogen) en gespecialiseerd in preventie. Dat wil zeggen, in hun werk helpen ze te voorkomen dat iemand lang in een dip blijft zitten of in een depressie raakt.

 

Het team

Wil je weten wie de dipdeskundigen zijn? Leer ze vast kennen.

 

 

Renske Wenting

 

Renske Wenting

Indigo

“Piekeren, slecht slapen, nergens zin in hebben, weinig zelfvertrouwen, faalangst, pesten. Sommige jongeren zoeken voor het eerst hulp bij Grip op je Dip, anderen hebben al verschillende dingen geprobeerd en weten daardoor ook al wat beter wat hen helpt en wat niet. Wat voor alle jongeren geldt is dat ze niet lekker in hun vel zitten. Bij mij kunnen ze hierover hun verhaal kwijt, vragen stellen maar ook direct aan de slag gaan door oefeningen te maken. Ik vind het fijn om jongeren dit te kunnen bieden. Waar heb jij precies last van? En wat gebeurt er in jouw omgeving, hoe zit jij in elkaar? Ik vind het belangrijk om daarnaar te kijken, zodat ik met mijn tips en oefeningen de jongere zo goed mogelijk weer op weg kan helpen.”

 

Hanneke NederhofHanneke Nederhof

De Jutters

“Welk probleem je ook hebt: ik neem je serieus. Ik werk al heel lang met jongeren die zich depressief en angstig voelen, of die thuis problemen hebben, gepest worden. Ik werk met veel plezier bij Grip op je Dip en ervaar echt contact met de jongeren met wie ik mail. Hoe ik te werk ga? Ik luister (en lees, want we mailen natuurlijk) altijd eerst goed naar jongeren. En daarna onderzoek ik altijd met hen samen wat kan helpen. Ik zie altijd wat er wél goed gaat, en geef tips en trucs hoe je om kunt gaan met negatieve gedachten.”

 

Els KuijkEls Kuijk

Mindfit

“Ik vind het belangrijk om jongeren een veilige plek te bieden waar ze hun verhaal kwijt durven en de vragen kunnen stellen waar zij mee zitten. Jongeren die met mij mailen hebben allerlei verschillende problemen. Het kan zijn dat ze somber zijn en niet goed weten waardoor dit komt, maar er zijn ook jongeren die in behandeling zijn en het prettig vinden daarnaast ook met mij via de mail contact te hebben. En soms mailen jongeren ook als hun relatie is uitgegaan en ze niet goed weten hoe ze nu verder moeten. Ik probeer via de mail mee te denken en tips te geven. En als het nodig is probeer ik jongeren te begeleiden naar meer hulp. Ik praat vaak vanuit mijn eigen ervaringen, maar stuur vaak ook informatie of websites mee zodat de jongeren er zelf wat meer over kunnen lezen en wat meer snappen wat er nou aan de hand is.”

 

Marielle VroomMarielle Vroom

De Jutters

“Ik werk veel met jongeren die somber zijn of veel piekeren, waardoor zij minder kunnen genieten van het leven. Jongeren die somber zijn hebben vaak last van gedachten die hen 'storen'. Welke gedachten hebben zij nou die het storen en hoe kunnen we deze gedachten samen omzetten naar meer helpende, positieve gedachten, waardoor je weer wat vrolijker wordt? Jongeren mailen mij vaak over sombere gevoelens, maar mails kunnen ook gaan over problemen thuis, relaties, vriendschappen en vragen over hoe aan hulpverlening te komen. Het is voor hen heel fijn om dit anoniem met iemand te kunnen bespreken.”

 

 

Meer weten?

 

Wil je meer weten over de instanties waar de dipdeskundigen werken?

Kijk dan op www.indigodirect.nl,  op www.dejutters.com of op www.dimence.nl

Wat kun je verder aan je dip doen? Klik hier voor hulpmogelijkheden.

Mailen met de dipdeskundige is geen therapie, het is preventie.  Lees hier de disclaimer. nieuws
17-07-2019
Super trots op Ruben !
Hij haalde de ultrazware Ironman voor een bijzonder doel >>

meer nieuws >>
testimonials
Silke: Leeg >>
Britt: Jij bent niet lastig! >>
X: Vecht niet, maar omhels >>

meer testimonials >>