De chat groepscursus
Ben je gemotiveerd om samen met anderen grip op je dip te krijgen? Denk dan eens over de online chatcursus ‘Grip op je dip’ – voor jongeren die al een tijdje in een dip zitten.
Grip op je Dip biedt naast de reguliere chatcursussen ook specifieke chatcursussen aan voor queer jongeren. Heb jij behoefte aan lotgenotencontact en wil je samen met andere queer jongeren somberheid, angst en stress aanpakken? Klik dan hier.
Hoe werkt de cursus?
- Heeft als doel: je beter en sterker gaan voelen en je dip te boven komen
- Voor jongeren van 16 t/m 25 jaar
- Bestaat uit 6 chatsessies van anderhalf uur
- Je volgt iedere week een sessie
- Je maakt thuisopdrachten vóór en tussen de sessies. Dat kost je ongeveer een uur
- Het vindt plaats in een gesloten chatbox
- Maximaal 8 cursisten per groep
- Wordt begeleid door een deskundige
- Het is een praktisch cursus, géén therapie. Het gaat niet over je verleden
- Het kost niets, deelname is gratis
Wanneer?
In de loop van een jaar worden er steeds cursussen aangeboden. Dat zal op verschillende dagen in de week zijn. Stel het aanmelden alleen niet te lang uit, cursussen kunnen ‘gesloten’ worden omdat ze vol zijn. En soms gaat dat snel.
De cursus wordt op verschillende tijden gegeven. De meeste cursussen zijn aan het eind van de middag of vroeg in de avond. Je kan in het aanmeldformulier zien op welke tijdstippen een cursus begint. Als er nog plaats is bij meerdere chatcursussen, dan heb je meer keuzemogelijkheden.
Aanmelden
Aanmelden doe je door het invullen van enkele vragenlijsten. Daarin kies je ook je startdatum voor de cursus. Er kan nog een uitnodiging volgen voor een chat met de begeleider voor aanvullende vragen. Als de cursus geschikt is voor jou, dan geeft je begeleider je toegang tot de chatbox en de omgeving met de huiswerkopdrachten.
Veelgestelde vragen
Is de cursus gratis?
|
Ja, de cursus is helemaal gratis!
Hoe strikt is de leeftijdsgrens (16 t/m 25 jaar) voor de cursus
|
De leeftijdgrenzen zijn wel vrij strikt, omdat wij dit hebben afgesproken via de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst). Er zijn wel andere online mogelijkheden voor volwassenen, je kunt hierover meer vinden op Mentaalvitaal: www.mentaalvitaal.nl/tools.
Voor wat jongere kinderen zou het niet echt passen, omdat het om een online groepscursus gaat. Het heeft er ook mee te maken dat jongeren vanaf 16 jaar zelf de keuze mogen maken voor een behandeling, ook zonder toestemming van de ouders. Daar is de cursus op ingericht. Ook is er een organisatie die online chats verzorgt voor jongeren/kinderen vanaf 12 jaar: Praten Online (www.pratenonline.nl).
Onderzoek
Er is veel belangstelling voor de cursus. Een goede kwaliteit van de cursus vinden wij dan ook erg belangrijk. Daarom vragen we deelnemers ook naar hun ervaring en wat ze van de cursus vinden. Uit onderzoek bleek dat deelnemers zich na de cursus beter voelden dan daarvoor.